Skip to main content

Naast een liefde voor paarden, hebben de meeste onder ons ook wel een boontje voor een ander soort viervoeter: honden. Ze vergezellen ons overal waar we onze paarden niet mee naartoe kunnen nemen, maar het is des te leuker als we al onze favoriete viervoeters bij elkaar kunnen hebben: een leuke dag op stal of ontspannende wandeling met paard én hond. Maar hoe vind je nu de perfecte stalhond? Play4 wil je met het nieuwe tv-programma Viervoeters graag helpen!

De perfecte combinatie

Welke hond is de ideale stalhond? 

Een stralend zonnetje, 24 graden… met je hond aan je zijde ben je op weg naar je paard(en) met een prachtige dag in het vooruitzicht. Het klinkt als de perfecte dag voor velen onder ons. Toch is het niet voor elke hond vanzelfsprekend om te aarden op een stal of tussen paarden. Het vinden van een hond waarvan je zowel thuis als bij de paarden de leukste momenten mee kan beleven, is daarom ook niet altijd even makkelijk: een stalhond heeft best bepaalde eigenschappen wél en andere eigenschappen niet. Je wilt bijvoorbeeld niet dat je hond héél bang is van die gigantisch grote viervoeters, of dat je hond denkt dat hij je moet beschermen wanneer je je in het zadel hijst. Natuurlijk kan het trainen van je hond je een heel eind op weg helpen, maar zowel voor jou als je hond is het fijner als je kleine viervoeter zich onmiddellijk thuis voelt in een stalomgeving.

Wist je trouwens dat honden en paarden elkaar echt kunnen begrijpen?

Puppy of asielhond?

Hoe maak je de juiste keuze?

Er is nooit een garantie dat een puppy die opgroeit in een stalomgeving, zich ook thuis zal voelen in die omgeving. Toch lijken de slaagkansen groter wanneer je een hond zonder (traumatische) ervaringen kan leren aarden op de plaats waar je zelf het liefst al je vrije tijd doorbrengt. De keuze voor een puppy is in vele gevallen dan snel gevallen. Al is ook deze keuze niet zonder gevaren: nog steeds vallen veel mensen in de val van broodfokkers. Dat zijn personen of bedrijven die honden fokken zonder dat ze begaan zijn met het welzijn van de moeder- of vaderhond en de puppy’s. Ben je toch zeker dat je een puppy wilt? Dan vind je hier een lijst met manieren waarop je een broodfokker kan herkennen.

Daarnaast is het ook spijtig voor de meer dan 4000 asielhonden die jaarlijks op zoek zijn naar een nieuwe, warme thuis. Hoewel van sommige honden weinig geweten is over hun verleden, wil dat niet zeggen dat zij niet prima zouden kunnen aarden in een stalomgeving met paarden. Om de twijfel bij mogelijke nieuwe eigenaars weg te nemen, lanceert Play4 een nieuw tv-programma: Viervoeters!

Matchmakers… voor honden!

Laat je begeleiden door experten.

In het nieuwe televisieprogramma Viervoeters gaan Vlaanderens leukste hondenliefhebbers Dominique Van Malder en Joris Hessels proberen om het vinden van een perfecte adoptiehond te vergemakkelijken! Ze hebben als missie zoveel mogelijk honden te koppelen aan nieuwe baasjes en hen opnieuw een warm nest te bezorgen. Dat doen ze met behulp van een team van experten: zo wil het tv-programma er zeker van zijn dat de geplaatste honden nooit meer moeten terugkeren naar een asiel.

Ben jij klaar voor de hondmoeting van je leven?

Droom je er al lang van een asielhond een kans te geven, maar vond je tot nu toe het risico te groot?

Dan is dit je kans! Op basis van jouw voorkeuren en woonsituatie wordt gezocht naar de perfecte match. Indien de experten denken een geschikte hond voor jou te hebben, volgt een eerste kennismaking onder de nodige begeleiding. Wanneer de liefde wederzijds is, gaat de hond mee naar zijn nieuwe thuis. Dominique en Joris staan je doorheen het hele proces bij, met wat fun en de nodige steun.

Geen reden meer om te twijfelen dus…

Silke Nuyens

♞ Horselover ◈ Rechterhand bij Communicatie Katrien

Leave a Reply