Skip to main content

De toeristische sector werd hard getroffen door de coronacrisis. Om hippische bedrijven in deze sector te steunen, lanceerde Paardenpunt Vlaanderen een online bedrijvengids hippisch toerisme. Ken jij leuke adresjes in Vlaanderen waar je terecht kan met je eigen paard of voor een leuke activiteit met paarden? Help hen dan deze gids aan te vullen!

Een hippisch hart onder de singel

De gids zet hippische, toeristische locaties in de kijker

Het was voor veel bedrijven een moeilijk jaar: het coronavirus maakte het voor velen onmogelijk om alle activiteiten door te laten gaan. Dit was ook het geval voor heel wat organisaties en ondernemingen die met paarden werken. Bovendien bleven de kosten van voeding en verzorging voor de aanwezige paarden gewoon doorlopen. Met de nieuwe bedrijvengids Hippisch Toerisme wil Paardenpunt Vlaanderen hen een hart onder de riem – of singel – steken door hun bedrijven in de kijker te zetten en makkelijker vindbaar te maken.

Voor ruiters…

Vind makkelijk paardvriendelijke logies en (eet)cafés

Maar de bedrijvengids is niet alleen fijn voor eigenaars van hippische bedrijven: ruiters vinden via de online databank voortaan ook snel een leuk adresje waar ze met hun paard kunnen overnachten tijdens een vakantie of wanneer ze naar een clinic gaan die wat verder weg is. Maak je als ruiter graag dagtochten of meerdaagse buitenritten? Dan vindt je in de bedrijvengids ook paardvriendelijke (eet)cafés waar je een aangename tussenstop kan maken.

Wil je ook graag op reis met je paard? Laat je inspireren door het verhaal van Nina!

… en paardenliefhebbers!

Tal van leuke activiteiten met paarden

Heb je geen eigen paard, maar ben je wel een liefhebber van paarden? Of wil je je (klein)kinderen, vrienden of collega’s graag de wondere wereld van paarden laten ontdekken? Dan vind je in de gids allerhande leuke activiteiten zoals huifkartochten, koetsritten, begeleidde wandelingen door het bos, een buitenrit aan de zee, kinderboerderijen, … Ook toeristische evenementen rond paarden en kunstexposities gerelateerd aan paarden krijgen een plaatsje in de gids!

Foto: Hotel Orshof

Ga naar de gids Hippisch toerisme

Help mee de gids aan te vullen!

Er staan al heel wat leuke adresjes in de lijst, maar die kan zeker nog aangevuld worden! Ken jij nog een leuke activiteit waar een paardenliefhebber z’n hart kan ophalen? Of staat jouw bedrijf er nog niet in en wil je ook graag wat extra publiciteit? Neem dan contact op met PaardenPunt Vlaanderen! Omschrijf in je e-mail in 100 woorden de diensten van jouw bedrijf, voeg je contactgegevens en een logo of foto toe. Je bedrijf wordt tot 2023 volledig gratis opgenomen in de gids.

Stuur een e-mail naar PaardenPunt Vlaanderen
Silke Vehent

Stagiaire bij Communicatie Katrien

Leave a Reply