Skip to main content

Na de topprestaties van afgelopen zomer kan je er moeilijk omheen: onze paardensector is wereldwijde topklasse. Onze ruiters en paarden leverden prachtige prestaties en brachten verscheidene medailles mee naar huis van op internationale wedstrijden. Maar ook Belgische bedrijven die de sector omkaderen, blinken uit in hun vakgebied. Een tijdje geleden verenigden de besten onder hen zich in het bedrijfsnetwerk Belgian Equestrian Quality om de Belgische hippische sector weredwijd nog meer in de kijker te plaatsen. Eerste internationale stop: de Wereldexpo in Dubai.

België blinkt internationaal uit

Niet alleen ruiters en paarden, maar ook bedrijven

Letterlijk, want onze Olympische en Paralympische ruiters brengen bronzen en gouden medailles mee naar huis, het Zweedse jumpingteam behaalt Olympisch goud met uitsluitend Belgische paarden, op het EK veroveren zowel onze springruiters als onze menners de bronzen plak, onze Arabische paarden kapen in de Emiraten de meest vooraanstaande prijzen weg, …  Het lijkt alsof de successen geen einde kennen.

Wereldwijd zijn de ogen dan ook op ons land gericht: op onze paarden en atleten, maar ook op onze bedrijven. Want verschillende Belgische bedrijven bouwden de afgelopen jaren hun expertise uit en blinken uit in hun vakgebied. Overal ter wereld vind je Belgische pistes, voeders, verzorgingsproducten, accommodaties, bouwprojecten, omheiningen, staldeuren, hindernissen, dierenartsen, transporteurs, ICT toepassingen, … In de brede paardenwereld is België een kwaliteitslabel geworden.

Belgian Equestrian Quality, powered by Agoria

Een club die de beste Belgische hippische bedrijven samenbrengt

Enkele van de beste Belgische hippische bedrijven, verenigden zich in 2017 in een bedrijfscluster: Belgian Equestrian Quality. Onder begeleiding van technologiefederatie Agoria en PaardenPunt Vlaanderen, brengt het initiatief hippische bedrijven samen, opent voor hen internationale deuren en zet zowel leden als de gehele paardensector wereldwijd in de spotlights.

Daarvan waren de resultaten al zichtbaar tijdens de Spelen in Tokio, aldus Diego Algaba, manager van de club: “Tijdens de Olympische Spelen in Tokio ondersteunden onze leden niet alleen heel wat internationale deelnemers, maar leverden ze ook diensten en materiaal aan de Spelen zelf. Door onszelf te verenigen, kunnen we een globaal aanbod aanbieden en staan we sterker. ” Voorzitter van PaardenPunt Vlaanderen, Frank Gasthuys, vult aan: “Met de prachtige resultaten van onze atleten en de successen van onze bedrijven heeft onze sector op dit moment duidelijk momentum. Daar moeten we maximaal op inzetten. Samen met Agoria zullen we de cluster verder uitbouwen en de internationale promotie van onze sector versterken.”

Wereldexpo in Dubai

Paardensector krijgt ererol tijdens Vlaamse week op Wereldexpo

Deze week tekende Belgian Equestrian Quality daarom alvast present op het WK voor jonge springpaarden op Domein Zangersheide, een absoluut topevent dat jaarlijks atleten en investeerders uit de hele wereld naar ons land trekt. Maar Belgian Equestrian Quality ziet het nog veel grootser: het eerstvolgende event op de agenda is Expo 2020 in Dubai. Deze wereldexpo kan je gerust als één van de meest prestigieuze internationale mega-events beschouwen. Tijdens de Vlaamse week (23 tot 28 oktober) speelt onze paardensector er een hoofdrol. De leden zullen er onze paardensector verder promoten en nieuwe contacten leggen. Het hoogtepunt van de missie is een high level-evenement over de expertise van de Vlaamse paardensector inzake fokkerij, sport en technologie.

Leden van Belgian Equestrian Quality

Silke Nuyens

♞ Horselover ◈ Rechterhand bij Communicatie Katrien

Leave a Reply