Skip to main content

Als je een paardenliefhebber bent, en je de voorbije maanden in de vroege avond wel eens naar één keek, is dit beeld je ongetwijfeld al opgevallen. In de begingeneriek van Iedereen Beroemd (zie onderaan) steelt de 13-jarige ruin Fuego de show. Je zou hem gerust een echt stuntpaard kunnen noemen. Op een gladde zwembadvloer blijft immers niet elk paard overeind.

Wist je trouwens dat in het fragment eigenlijk een blooper verwerkt zit? Wij spraken met eigenaresse Thalya Willems.

Fuego stijgert omdat hij het wachten beu was bij de opnames van de begingeneriek voor Iedereen Beroemd

Met je paard op de filmset

Thalya en haar paarden staan wel vaker voor de camera. Ze schitterden al eens in een reclamefilmpje voor Quick en in een reconstructie voor het tv-programma ‘Mij overkomt het niet’. Vorig jaar liet ze zich ook al samen met Fuego fotograferen voor een prachtige affiche van het Arenberg Festival. Daarvoor moest Fuego steigeren terwijl Thalya een VR-bril droeg en helemaal niets kon zien.

Uitdagingen zijn het duo dus niet vreemd. Maar voor iedereen beroemd gingen ze toch nog een stapje verder. Een galmend, glinsterend binnenzwembad is niet echt een paradijs voor paarden. Wij vroegen Thalya, hoe ze Fuego daarvoor klaarstoomde. Thalya: “Voor camera-opdrachten heb je zelden de kans om je uitgebreid voor te bereiden. Bij de opnames voor Iedereen Beroemd hadden we bijvoorbeeld de set niet op voorhand verkend. Gelukkig kan ik vertrouwen op Fuego, het meest ervaren paard bij ons op stal. Eigenlijk is hij helemaal niet snel onder de indruk. Ons voorbereiden is daarom gelukkig ook nooit echt nodig. Ik verzeker me er uiteraard wel steeds van dat onze paarden geen enkele hinder ondervinden van het tuig of de accessoires die ze moeten dragen. En ik  werk ook enkel met paarden die op dat moment hélemaal gezond zijn en goed in hun lichaam zitten. Alleen dan kunnen ze zich 100% focussen op hun werk.”

Clickertraining

Wanneer Thalya’s paarden op een bijzondere locatie aan de slag gaan, heeft ze altijd de clicker bij de hand. “Ik vertrouw voor een groot deel op clickertraining bij het opleiden van mijn paarden. Zo kan ik hen meteen belonen wanneer ze iets doen wat ze spannend vinden.” Maar eigenlijk vond Fuego de opnames voor Iedereen Beroemd eerder saai dan opwindend. Thalya: “Het enige waar hij aan moest wennen, was het geluid van het water dat in de zijfilters loopt wanneer mensen in het zwembad gaan. Dat is inderdaad een luid en vreemd geluid waarvan ik goed begrijp dat hij het niet vertrouwde.”

iedereen beroemd paard zwembad

Bloopers

Als je met een levend dier werkt, kan er natuurlijk al eens iets fout gaan. Maar in dit geval leverde een blooper de definitieve beelden op voor het filmpje. Thalya: “In de video zie je hoe Fuego naast het zwembad steigert. Maar dat was eigenlijk helemaal niet de bedoeling. Hij moest enkel met zijn hoef over de grond schrapen. Daarom gaf ik hem het commando voor een Spaanse pas. Maar eens we aan de beurt waren stond Fuego al een tijdje te wachten… en zich te vervelen. Hij besliste daarom maar dat steigeren een mooier resultaat zou opleveren. En voila, dat beeld is uiteindelijk gebruikt in het filmpje.”

Hieronder kan je de volledige begingeneriek van Iedereen Beroemd bekijken, met Thalya en Fuego in een glansrol. Dit prachtige stukje TV werd trouwens gemaakt door het productiehuis ZMo (Zoals Meestal Ongepast).

Foto’s en video: ZMo Productions | meer informatie: www.thalyawillems.be

Silke Nuyens

♞ Horselover ◈ Rechterhand bij Communicatie Katrien

Leave a Reply