Skip to main content

Tweede Kerstdag belooft een spannend hoogtepunt van het hippische eindejaar te worden. Dan start Auction Mechelen immers met de veiling van 19 knappe 2- en 3-jarige springpaarden. En dat gebeurt volledig online. Het aanbod is zeer gevarieerd en bevat zowel impressionante talenten als oerdegelijke amateurpaarden. Elke koper haalt sowieso een echte topper binnen. Het organisatieteam trok immers in coronatijden zelf de boer op om elke kandidaat meermaals grondig te beoordelen.

De geselecteerde paarden wisten een zeskoppige jury van deskundige trainers, handelaars, fokkers,… te overtuigen. Eén van hen is wereldruiter Niels Bruynseels. De paardenhandel werd hem met de paplepel meegegeven. En ook nu nog is hij er dag in dag uit mee bezig.

"Beloftevol jumpingtalent of betrouwbaar amateurpaard, onze geselecteerden hebben alles in huis om hun nieuwe eigenaars gelukkig te maken. Daar staan we persoonlijk voor garant. We hebben ze immers allemaal meermaals persoonlijk bekeken."

Niels Bruynseels

Hoe hebben jullie de selectie aangepakt?
“In dit vreemde jaar wilden we absoluut iets laten bewegen voor onze Belgische fokkers en paardenhouders, zeker toen Jumping Mechelen niet door kon gaan. Een online veiling is uiteraard coronaproof. Maar, net zoals in 2019, selectiewedstijden organiseren, was helaas geen optie meer. Op tournee dan maar. Het was een hele opgave aangezien we meer dan 100 kandidaturen binnenkregen. Daarom organiseerden we in diverse regio’s beoordelingsdagen zonder publiek. Zo kwamen we tot een knappe groep van 40 paarden. Die hebben we allemaal nog eens persoonlijk bezocht om tot een uiteindelijke selectie van 19 te komen.”

Wat kenmerkt deze paarden?
“Kwaliteit, en daar staan we persoonlijk voor garant. Slechts 19 paarden stellen we voor. Dat is weinig. Maar onze lat lag zeer hoog. Of het nu om een beloftevol jumpingtalent of een betrouwbaar amateurpaard gaat, onze geselecteerden beschikken over de nodige kwaliteiten om uit te groeien tot een succesverhaal voor hun nieuwe eigenaars.”

Wanneer is Auction Mechelen voor jou geslaagd?
“Als alle paarden een goede nieuwe thuis vinden. Het online gebeuren is nieuw voor ons maar ik heb er alle vertrouwen in. Ik word voortdurend aangesproken over Auction Mechelen. De paardenwereld kijkt er duidelijk naar uit. Ik merk bovendien dat er heel wat concrete interesse bestaat voor het sterke lot dat we presenteren, ook vanuit het buitenland. Zowel onze paarden als fokkers genieten immers wereldwijd veel aanzien. “

Wil je meebieden of de veiling vanop de eerste rij volgen? Surf dan nu al naar www.auction-mechelen.com.

 

  • Registreer je om op de hoogte te blijven van de veiling en de paarden die je interesseren.
  • Bekijk onze collectie. Er staan heel wat uitgebreide informatie, tal van foto’s en een duidelijke video van alle paarden voor je klaar.
  • Aarzel ook niet om de organisatie persoonlijk te contacteren. Zij beantwoorden graag al je vragen over de veiling en onze 19 toppers.

Op 26 december 2020 om 8u. stipt openen de biedingen. Je hebt 4 dagen de tijd om je bod uit te brengen. Telkens wanneer er op het allerlaatste moment wordt geboden, blijft de veiling 5 minuten langer open staan. Zo krijgen alle partijen de kans om hun finale bod uit te brengen.

Benieuwd naar de collectie?

Bekijk hier een korte preview of surf naar www.auction-mechelen.com voor gedetailleerde info.

Katrien Van Miert

♞ Lover, ruiter en fokker bij Haras Des Rêves | ⌨ Communicatiespecialiste bij Communicatie Katrien

Leave a Reply