Skip to main content

Van boomstam tot prachtig gedetailleerd paardenhoofd… Albert Weijs maakt kunstwerken uit hout en metaal. Eén van zijn laatste projecten is een drinkend paardenhoofd, gemaakt van Amerikaanse eik. Het imposante beeld is maar liefst 180 cm hoog en bevat levensechte details. Wij zijn alvast onder de indruk!

Over Albert

Albert werkt in de bouwsector, maar vrijdag is zijn creatieve dag. Dan werkt hij aan zijn kunstwerken. Hij maakt gebruik van hout of metaal, twee dankbare materialen. Gemiddeld heeft hij vijf dagen nodig om een project te realiseren, al is die tijd uiteraard afhankelijk van de grootte van het werk.

Met het maken van kettingzaagbeelden startte Albert zo’n 4 jaar geleden. Hij leerde zichzelf de techniek van het houtsnijwerk aan en gaandeweg werden zijn creaties groter, realistischer en gedetailleerder. Zijn creativiteit en ruimtelijk inzicht en het werken met gereedschappen is voor Albert de ideale combinatie.

Albert laat zich inspireren door de natuur en maakt daarom vaak dieren. Hij schuwt de uitdaging niet en gaat vaak zelf op zoek naar nieuwe projecten waar hij zijn creativiteit in kwijt kan. Bovendien maakt Albert ook werken op bestelling. Heb jij interesse in een bestaand werk of wil je graag iets laten maken naar je eigen wensen?

Neem dan contact op met Albert via zijn facebookpagina!

Silke Vehent

Stagiaire bij Communicatie Katrien

Leave a Reply