Skip to main content

Ken je dat gevoel dat je de wereld gewoon eens even achter je zou willen laten…eropuit met je paard, weg uit de dagelijkse sleur? Nina is één van de zeldzame mensen die het niet bij dromen heeft gehouden. Ze vertrok vorige lente met haar paard Cowboy op een trektocht door België, Nederland én Duitsland. Het zal je verrassen welke prachtige landschappen ze hier en in onze buurlanden tegen kwam.

Het juiste moment

Nina fantaseerde al langer over trektochten te paard: “Na de middelbare school plande ik om met mijn paard naar Denemarken te rijden en terug. Maar dat was misschien net iets te ambitieus. Zomaar enkele maanden van de aardbol verdwijnen was toen ook moeilijk: ik begon aan mijn studies, ik ging samenwonen…” Maar in 2019 brak het ideale moment eindelijk aan. “Ik was alleen, had geen verplichtingen en ik besefte meer dan ooit dat als je iets echt wil doen, je dat niet mag blijven uitstellen. Mijn paard Cowboy was ondertussen immers al 20 jaar oud en ik wou dit avontuur absoluut met hem beleven.”

Unieke ervaringen

Begin april vertrok Nina samen met 2 vriendinnen richting Duitsland. In zes weken tijd zouden ze naar de Eiffel wandelen…en terug. Maar uiteraard lopen dergelijke grootse ondernemingen zelden of nooit exact zoals gepland. Nina: “Het paard van één van mijn vriendinnen kreeg al snel een singelwonde. Daar kan je echt niet mee verder. Zij moest al na een paar dagen opgeven. Voor mijn andere vriendin was het na 10 dagen genoeg geweest. Daarom zetten Cowboy en ik de tocht alleen verder. Maar dat schrikte me helemaal niet af hoor. Stoppen was voor mij geen optie.”

Nina vertrok in het Kempische Lille en reed eerst richting Nederland. Ze stak de Maas over richting Duitsland om uiteindelijk  in Heinsbergen, 340 kilometer van haar vertrekpunt, te arriveren. Nina: “De heenweg hadden we afgelegd, maar toen moesten we nog terug. In totaal legden we meer dan 500 kilometer af.  We sloten onze tocht af in Kluisbergen, waar Cowboy gestald staat.” Onderweg werd het duo ook heel wat unieke ervaringen rijker. Zo moesten ze vlak langs een enorm drukke weg de Maas oversteken. Ze liepen ook een fietsersbrug op en af en reden in het donker op onbekend terrein, spannend! Dat deden ze trouwens allemaal zonder bit én zonder ijzers. Cowboy kreeg wel tijdelijk hoefschoenen aan.

Had ik het maar gedaan…

Nina is dolblij dat ze de trektocht gemaakt heeft met Cowboy: “Ik wil niet iemand worden die later zegt ‘had ik het maar gedaan’. Ik kan het echt iedereen aanraden. Cowboy is ook al van het prille begin echt mijn maatje. We helpen elkaar overal doorheen en ik vertrouw hem blindelings. Onze band is alleen maar sterker geworden en het was echt een once in a lifetime-ervaring.

Hieronder vind je heel wat sfeerbeelden terug van hun prachtige trektocht. Het lijkt bij momenten wel alsof ze doorheen een woestijngebied trokken…

Silke Nuyens

♞ Horselover ◈ Rechterhand bij Communicatie Katrien

Leave a Reply