Skip to main content

Tijdens de zomerperiode duiken er ook weer allerlei vervelende insecten op. Vliegen, dazen, wespen, muggen: de kleine beestjes kunnen voor flink wat overlast zorgen bij onze paarden. Paarden die last hebben van zomereczeem, ook wel staart- en maneneczeem (SME) genoemd, zijn er extra gevoelig voor. Gelukkig moet je niet meer volledig machteloos staan toekijken hoe je paard vergaat van de jeuk: we vonden een e-book boordevol tips. 

Staart- en maneneczeem, een vervelend beestje

Staart- en maneneczeem is een veelvoorkomende aandoening waarbij paarden overdreven veel jeuk ervaren ter hoogte van hun manenkam en de staartaanzet. Naast een vervelend gevoel voor je paard, worden paarden er ook onrustig van en schuren ze hun mooie haardos stuk. Soms tot bloedens toe. Een wondermiddel lijkt er op dit moment nog niet te bestaan, maar er zijn wel heel wat factoren waarmee je rekening kan houden. Op die manier verminder je de klachten van je paard en komen jullie op een aangename manier de zomer door.

De strijd tegen zomereczeem

Alle bestaande kennis en manieren om de schade van zomereczeem te beperken, werden door de Nederlandse ruitershop Atorka samengevat in een handig e-book “Hulp bij zomereczeem”. Daarmee hopen ze een antwoord te geven op veelvoorkomende vragen. Je vindt er de volgende informatie in:

  • Wat is SME en hoe herken ik het?
  • Hoe doe ik een eczeemdeken om?
  • Wat kan ik doen om de jeuk bij mijn paard te verminderen?
  • Is het verstandig om een graaskorf te gebruiken?
  • Wat is een goed rantsoen voor een paard met zomereczeem?

E-book gratis downloaden?

Zit je met vragen rond zomereczeem die je graag beantwoord ziet? Via Horsetags kan je het e-book gratis downloaden in de webshop van Atorka. Gebruik hiervoor de unieke kortingscode SMEE.

Download het gratis e-book!
Silke Vehent

Stagiaire bij Communicatie Katrien

Leave a Reply