Skip to main content

Flanders Foal Championship, het open veulenkampioenschap van BWP Leiestreek staat weer voor de deur. Het team achter de organisatie heeft zijn uiterste best gedaan om er weer een feestelijke editie van te maken. Met dank aan hun sponsors voorzien ze zoals vorige jaren geweldige naturaprijzen. Maar er is nog veel meer. De organisatie kijkt er al erg naar uit om jullie massaal te mogen verwelkomen, als deelnemer of als bezoeker. 

BWP Leiestreek, a passion for breeding

ALLE STAMBOEKEN | 3 DISCIPLINES

Flanders Foal Championship is misschien wel het meest complete veulenkampioenschap ter wereld. We verwelkomen niet alleen veulens uit alle erkende stamboeken voor sportpaarden. Maar het is ook het enige event dat – naast reeksen voor jumping- en dressuurveulens – een competitie voor eventingveulens organiseert.

INTERNATIONALE & BWP-JURY

BWP Leiestreek nodigt ook dit jaar weer enkele gekende internationale juryleden uit. Daarnaast zal ook de BWP-jury aanwezig zijn die de selecties bepaalt voor de nationale veulenprijskamp. Tijdens het evenement zal trouwens wederom een BWP veulencontroleur aanwezig zijn zodat jullie je veulen meteen in het stamboek kunnen laten opnemen.

WERELDWIJDE ONLINE STREAMING

Op Flanders Foal Championship loopt je veulen niet alleen in de kijker bij een groot publiek ter plaatse. Onze wedstrijd wordt ook gestreamd via het internationale platform van Clip My Horse. Over heel de wereld kunnen geïnteresseerden zowel live volgen als uitgesteld video’s bekijken. En dat is duidelijk een schot in de roos. De beelden van 2021 werden immers zowel in België als daarbuiten veelvuldig bekeken.

» Bekijk: Flanders Foal Championship 2021 via Clip My Horse

JOUW TICKET NAAR DE JUISTE VEILING 

FENCES – PRINSJESDAG – BWP ONLINE FOAL AUCTION

Op Flanders Foal Championship loopt je veulen niet alleen in de kijker bij een groot publiek ter plaatse en online (via Clip My Horse). Er zullen ook spotters van de bekende internationale Fences en Prinsjesdag veilingen en uiteraard ook van de BWP Online Foal Auction aanwezig zijn. Op het inschrijvingsformulier kan je aangeven of je jouw veulen kandidaat wil stellen. Aan de comités wordt alvast de nodige info bezorgd.

GOLDEN RIVER AUCTION, sponsored by InterReg

Net zoals in 2021 organiseert BWP Leiestreek een dikke maand het prijskamp de Golden River Auction, sponsored by InterReg. Deze online veiling staat open voor al onze deelnemende veulens en loopt van 15 tot en met 17 augustus op het digitale platform van Equinia

Voorafgaandelijk wordt er een professionele videoshoot (door het team van Clip My Horse) en veeartscontroles georganiseerd. Reserveer daarvoor alvast zaterdag 16 juli in je agenda. Place to be: Kasari stables (Iepersestraat 85 8530 Harelbeke.

Je kan je deelname bevestigen via het inschrijvingsformulier van Flanders Foal Championship of ter plaatse op 9 juli tijdens de veulenprijskamp. Deelnemen kan aan een totale kostprijs van slechts €250 excl. btw.

Voor deze veiling moet je veulen dus niet geselecteerd worden. Het volstaat om gewoon deel te nemen aan het veulenkampioenschap en dan beslis jij zelf als fokker om je veulen al dan niet aan te bieden op de Golden River Auction. Op deze manier hoopt de organisatie voor al hun geïnteresseerde mede-paardenfokkers een succesvol extraatje te koppelen aan het veulenkampioenschap.

OVERTUIGD?

Schrijf je veulen(s) dan meteen in voor Flanders Foal Championship. BWP Leiestreek staat op je te wachten met een enthousiaste ploeg, geweldige prijzen, heerlijke catering en een onvergetelijke wedstrijd voor échte paardenmensen, with a passion for breeding.

» Klik hier om in te schrijven

ALGEMENE INFORMATIE

Datum: Zaterdag 9 juli 2022 | +/- 9u (te bepalen o.b.v. aantal inschrijvingen)
Locatie: Sport Vlaanderen Waregem | Veldloopstraat 11; 8790 Waregem
Inschrijven, boxen reserveren: Tot 6 juli (24u) via » Klik hier
Kostprijs: Inschrijving: €40 | Korting BWP-paarden: €15 | Box: €25
Vragen:

Foto’s: Laurien de Grande

Leave a Reply